Wat is FSC-gecertificeerd papier?

Onze mints worden altijd met een luxe papiertje verpakt. Niet alleen ter bescherming van de mints maar ook meer communicatieruimte. Het papier dat wij gebruiken is FSC-gecertificeerd. Maar waarom gebruiken wij FSC-gecertificeerd papier en geen normaal papier?

 

Wist je dat…

Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Wist je dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt?!? Naast dat bomen de lucht voor ons zuiveren, zijn mensen (1 miljard) en dieren (80% van de dieren wonen in een bos) afhankelijk van het bos omdat ze daar leven. Het verdwijnen van bos betekent dat deze mensen en dieren hun woongebied verliezen. Tijd om hier iets aan te veranderen toch? Lees hieronder hoe FSC dit doet.

 

Zo werkt FSC

Forest Stewardship Council (FSC) is een international organisatie die zich inzet voor bosbehoud en -beheer. Hun werkwijze is als volgt:

  • De houthakkers houden rekening met de bosbewoners (niet alleen dieren maar ook mensen) en werken in veilige werkomstandigheden
  • Een FSC bos wordt opgedeeld in verschillende vakken en elk jaar wordt in een vak nieuwe bomen geoogst. Dat vak wordt dan 30 jaar met rust gelaten zodat het helemaal kan herstellen en daarna weer geoogst kan worden.
  • Het hout wordt door alle processen heen in de gaten gehouden en op het einde door een onafhankelijke certificeerder beoordeeld.

 

Wat hebben ze al bereikt?

Het FSC-keurmerk bestaat ondertussen al 25 jaar. In de tussentijd hebben ze al 200 miljoen hectare bos (50 keer de oppervlakte van Nederland) gecertificeerd. Dit is niet alleen heel goed voor het klimaat maar ook voor de mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos.