Waarom zijn Max’s Mints biologisch (en beter)?

Stel, je staat in een supermarkt/hippe lunch tent/tankstation of de Bijenkorf, en daar zie je ze voor het eerst: Max’s Organic Mints. In een split second velt je oordeel: nieuw, onbekend, ziet er leuk uit en biologisch. Huh? Biologisch? Kan dat dan bij mints? En waarom is dat belangrijk?

 

Ik kan me erg goed voorstellen dat dit soort vragen bij jou naar boven komen. Mints zijn ook niet het eerste product die bij mij opkomen als ik aan biologisch denk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet belangrijk is! Daarom leg ik je graag uit waarom Max’s Mints biologisch is, en wat wij dat belangrijk vinden.

 

Wat maakt een product biologisch?

  • Als een product een biologisch keurmerk heeft, dan zijn er geen synthetische (kunstmatige) bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de hoofdingrediënten van het product.
  • Om een biologisch keurmerk te krijgen moet het product voor tenminste 95% bestaan uit ingrediënten die op biologische manier geteeld zijn.
  • Er zijn vier internationale kernwaarden vastgesteld van waaruit biologisch zich verder ontwikkeld*:
  1. Health: zowel van de mens, als van ecosystemen. Om deze reden worden in de biologische landbouw kunstmest, diergeneesmiddelen en additieven die gezondheidseffecten zouden kunnen hebben zoveel mogelijk vermeden.
  2. Ecology: Wat zoveel betekent als dat biologische productie moet bijdragen aan de bescherming en verbetering van de gezamenlijke leefomgeving, op het gebied van landschap, klimaat, habitats, biodiversiteit, lucht en water.
  3. Fairness: In hoe we mens en dier behandelen. En in de prijs die een product kost.
  4. Care: Hoe zorgen we dat we voorzichtig met de aarde omgaan?

 

Max’s betere biologische Mints

Nu je weet wat biologisch betekent, kan ik je makkelijker uitleggen waarom wij ervoor hebben gekozen biologische mints te maken én waarom ik geloof dat dat ook echt beter is.

 

Max’s Mints zijn gemaakt van biologische suikers; maïsstroop en dextrose. Deze suikers worden geteeld in Oostenrijk onder biologische omstandigheden; oftewel zonder de het ecosysteem te belasten met synthetische bestrijdingsmiddelen. Zo blijft de biodiversiteit van het land beter gewaarborgd, en wordt het grondwater niet vervuild.

 

Overigens, dat de suiker uit Oostenrijk komt en niet uit bijvoorbeeld Brazilië, betekent ook dat we ons geen zorgen hoeven te maken over landarbeiders die onder erbarmelijke omstandigheden werken. Dit soort problemen spelen nu eenmaal (zo goed als) niet in de EU. Mooi meegenomen!

 

Max’s smaakmakers zijn op dit moment nog niet (altijd) bio, maar ook daar zijn we hard mee bezig! Gelukkig gaat het hierbij over zulke kleine hoeveelheden dat de bijdrage van de smaakmakers in het eindproduct beperkt is 🙂 Overigens zijn de smaakmakers (denk aan citroen extract en eucalyptus olie) natuurlijk wel altijd 100% natuurlijk.

 

Mint you soon!

Floor (de zus van Max)

 

Oh enne, je hoeft Max’s Mints natuurlijk echt niet alleen maar te kopen omdat ze biologisch zijn hoor. Liever nog zien we dat je Max’s Mints meeneemt omdat je ze lekker en leuk vindt, dat ze dan ook nog eens biologisch zijn is dan extra mooi meegenomen!

 

*Bron Bionext. Wil je meer weten over bio, kijk dan eens op eens hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *