Waarom wordt Max in blik verpakt?

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom onze mints worden verpakt in blik. Dit doen wij met een goede reden. Benieuwd waarom? Dat kun je hieronder lezen!

 

Hoe wordt blik gerecycled?

Lege blikjes mogen gewoon bij het overige huisvuil in de afvalbak. Het afval gaat vervolgens naar een afvalverwerkingsinstallatie waar al het afval wordt verbrand. Omdat staal en aluminium niet brandbaar zijn, blijft het metaal van de blikverpakking achter in de as. Met magneten worden de metalen uit de verbrandingsresten gehaald. Vervolgens wordt dit metaal weer gesmolten en worden hier weer nieuwe producten van gemaakt. Het voordeel van blik is dat het oneindig kan worden gerecycled zonder dat de kwaliteit hiervan afneemt. Door de magneten kan tot 95% van al het blik in het huisafval worden herbruikt. Sterker nog, 75% van al het aluminium dat ooit geproduceerd is, is nog steeds in omloop (Nedvang, 2020)!

 

Hoe wordt blik gemaakt?

Blik kan op verschillende manieren worden gemaakt. Het gesmolten metaal kan door middel van cold of hot pressing worden uitgerold. Vervolgens krijgt het geperste metaal een coating ter bescherming afhankelijk van de doeleinden van het blik. Hierna wordt er een verpakking naar wens van gemaakt (Hildering Packaging BV, 2020).

 

Blikvanger

Voor nu is een verpakking van blik dus een van de meest duurzame opties voor ons. In de toekomst willen we graag een nóg duurzamere verpakking produceren zoals bijvoorbeeld een navul verpakking, maar we kunnen niet alles tegelijk ;)! Stapje voor stapje hopen we zo de wereld toch een beetje mooier achter te laten!

 

Mint you soon!