10 kleine duurzame tips hoe jij een groter verschil kan maken!

Omdat wij bij Max’s Mints geloven in ‘vele kleine keuzes maken samen een groot verschil’, hebben wij in deze blog een aantal kleine duurzame tips opgeschreven die samen hopelijk een groot verschil kunnen maken!

 

  1. Wasbare wattenschijfjes. Hierdoor heb je minder afval en je kan ze makkelijk met de rest van de was meewassen. Bijvoorbeeld door op deze link te klikken.
  2. Neem een tas (met fruit en groenten zakjes) mee naar de supermarkt. Scheelt weer geld en plastic. Win-win toch? Bijvoorbeeld door op deze of op deze link te klikken.
  3. Hergebruik een waterflesje. Neem altijd je eigen flesje water mee. Dat scheelt weer een hoop plastic! Bijvoorbeeld door op deze link te klikken.
  4. Ijzeren rietjes. Plastic rietjes zijn vaak te klein om gerecycled te worden en eindigen op het strand of in de maag van dieren. Ijzeren rietjes is een kleine stap in de goede richting. Bijvoorbeeld door op deze link te klikken.
  5. Neem de benenwagen of fiets! Worden de afstanden iets groter? Ga dan met de trein (grotendeels elektrisch) of ga carpoolen.
  6. Duurzame was- en schoonmaakmiddelen. Bijvoorbeeld door op deze link te klikken.
  7. Compenseer als je gaat vliegen. Er zijn genoeg websites waarmee je een aantal bomen kan planten om zo toch de CO2 uitstoot iets te verminderen. Bijvoorbeeld door op deze link te klikken.
  8. De bieb. Leuk boek gezien die je graag wilt lezen? Check eerst een of ze het boek bij de bibliotheek hebben!
  9. Neem in de winter een lekker theetje en kleedje mee op de bank en draai de verwarming iets kouder.
  10. Duurt het even voordat de kraan warm wordt? Vang het water op en gebruik het voor de planten. 

 

Weet je niet hoe je moet beginnen met een duurzame levensstijl? Met de ZustainaBox kan je heel makkelijk aan de slag. De starterskit is dé duurzame kit met allerlei milieuvriendelijke producten die je dagelijks gebruikt. Alle producten in de ZustainaBox zijn puur, plantaardig en plasticvrij. Ideaal om jouw duurzame levensstijl mee te starten!

 

Hebben jullie nog leuke tips voor ons? Laat het ons weten!