Maximaal goed

Max’s Mints wil graag maximaal goed zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, doen wij hard ons best om ieder stukje van het productieproces te begrijpen én te verbeteren! Meer over hoe we dat doen, lees je hieronder!

Product

 

De makers van Max’s Mints, Max’ vader en zus Floor, vinden meer belangrijk dan alleen een keurmerk. Daarom zijn Max’s Mints, naast biologisch, ook gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook vind je in Max’s Mints geen gekke ingrediënten zoals kunstmatige suikers, stabilisatoren of gelatine. Tenslotte zijn de mints vegan, en allergenen vrij.

Verpakking

 

Max’s Mints worden verpakt in een blikje, en dat is met een goede reden. Blik is namelijk een van de weinige materialen die oneindig recyclebaar is, zonder verlies van kwaliteit. Op dit moment wordt ongeveer 93% van het blik in Nederland door grote magneten gescheiden van de rest van ons afval, en vervolgens gerecycled. Daarnaast is het papiertje in een Max’s Mints blikje gemaakt van FSC gecertificeerd papier, de Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Verpakkingsproces

 

Wanneer de mints en de blikjes klaar zijn, gaan ze naar een Sociale Werkplaats om ingepakt te worden. In de sociale werkplaats krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om weer aan de slag te gaan en een nuttige bijdrage aan de maatschappij te leveren!

Was dat alles?

 

Met alleen een goed product, goede verpakking- en verpakkingsproces zijn we er nog niet, het kan namelijk altijd beter! Daarom onderzoeken we bijvoorbeeld of we papier kunnen gebruiken dat is gewonnen van gras uit de omgeving Amsterdam, en of we door middel van compensatie onze Carbon Footprint kunnen verlagen.  Alles op z’n tijd 🙂