Een beetje een betere wereld

Max’s Mints zijn in het leven geroepen met een reden, of beter gezegd: met een missie. Namelijk om ‘de wereld een beetje beter achter te laten dan dat we hem gevonden hebben’. Maar wat houdt een betere wereld in? Iedereen heeft daar een andere mening in maar in deze blogpost vertellen wij jou over de onze!

 

In het geval van Max’s Mints betekent dit het volgende:

  • Max is gemaakt op basis van maïs suiker en dextrose die biologisch geteeld zijn, dus zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is beter voor de bodemkwaliteit-, en ook voor de biodiversiteit van het land waarop Max geteeld wordt. Voor meer informatie over waarom Max’s Mints biologisch zijn, kijk dan eens naar onze blogpost ‘Waarom zijn Max’s Mints biologisch (en beter)?’
  • In Max vind je geen stabilisatoren, gelatine, of andere chemische toevoegingen om het product langer houdbaar of glanzender te maken.
  • Max wordt op smaak gebracht met natuurlijke en zoveel mogelijk biologische smaakextracten. Denk aan citroen extract, eucalyptus olie e.d..
  • De mintjes van Max worden ingepakt in een sociale werkplaats. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zo door het waardevolle werk dat ze leveren én door de begeleiding in hun talentontwikkeling die afstand weer een stukje te verkleinen. Win-win, toch?

 

En is dat genoeg voor ‘een betere wereld’?

Nee, dat is het nog niet. Maar het is wel een stap in de goede richting. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering! Daarom onderzoekt het Max team nu welke stappen hiervoor gezet kunnen worden. Denk aan bomen planten ter compensatie voor de CO2 footprint die Max achterlaat, papierloos werken, een oplossing bedenken hoe we Max z’n blikjes kunnen verzamelen en hergebruiken en andere maatregelen. Mocht jij een suggestie hebben wat Max kan doen om de wereld nóg een beetje beter achter te laten, dan horen we dat graag van je!

 

Hoe zit dat met biologisch?

Biologisch eten is niet ‘de holy grail’. Wat we hiermee bedoelen is dat als je iedere dag vlees eet, de aarde je dat niet in dank afneemt. Ongeacht of dit vlees nu biologisch is of niet :). Over biologische productie bestaan ook best wat verschillende meningen omdat de opbrengst van biologisch land lager ligt dan land waar intensief op verbouwd wordt. En er dus met meer land minder mensen gevoed kunnen worden. Toch zijn wetenschappers het over 2 belangrijke dingen wel eens:

  1. Telen zonder gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen zorgt voor een betere bodemkwaliteit. Onze aarde wordt zo namelijk niet vervuild door in een fabriek geproduceerde bestrijdingsmiddelen die de grond niet meer kan afbreken. Deze bestrijdingsmiddelen komen anders in ons water terecht (niet ok)!
  2. Intensieve landbouw gebeurt altijd als ‘monocultuur’, dit houdt in dat er maar 1 type gewas op een stuk land wordt verbouwd, vaak net zo lang totdat dit land uitgeput is. Bij biologische landbouw wordt er meer rekening gehouden met de biodiversiteit, waarbij verschillende gewassen op een stuk land samen ervoor zorgen dat het land in goede staat blijft.

 

Mint you soon!

Floor (de zus van Max)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *